sobota 24. januára 2015

Zapečený karfiol

1 veľký karfiol., 250 ml mlieka., 3 vajcia., 6 tenkých plátkov syra., soľ., petržlenovú vňať., strúhanku., tuk na vymazanie plechu., 
Karfiol rozoberieme na ružičky, väčšie kusy rozdelíme na polovicu. Vložíme do osolenej vody a uvaríme. Polotvrdý karfiol odstavíme a scedíme. Pripravíme si plech, ktorý vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Na pelech poukladáme karfiol, ktorý posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Na karfiol poukladáme plátky syra a zalejeme pripravenou zmesou rozšľahaných vajec s mliekom a štipkou soli. Dáme piecť približne na 30 minút pri teplote 180 stupňov C.
Zapečený karfiol
Zapečený kariol

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára